Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Igaz Történetek 1.

 1. kipróbáltam a szellem idézést. ott volt, megfodultam.nem volt ott semmi, ugy h. újra belenéztem a tükörbe. azt láttam hogy áll mögöttem.eltünt, el emeltem a tükröt és ott állt előttem.eldobtam ijettemben a tükrött,összetört.a gyertya elalutt, de én kiszalattam az utcára és a lehető leghamarabb elis költöztem, mert olyanokat hallottam h. "megbünhőtsz". elmentem,de az új tulaj panszkodott a szellemhangok miatt. visszakötöztem,egy teljes 2 hétig lebénult a két kezem. a szellem elment, azóta nincs semmi. szerintem ez borzalmas dolog, én kinem próbálom mégegyszer.

  utóirat: jobban teszitek ha nemcsináljátok ezt, mert nemvicces!!!!!!!!!!!!! én mondom nektek, ez nagyon para!

 2. Sziasztok... Nem tudom miért de amióta unalomból és kíváncsiságból szellemet idéztünk barátaimmal este az erdöbe.. mintha meglenénk átkozva...:S
  folyamatosan szerencsétlenség történik velünk de nem tudjuk miért..!!!
  A szellemet nem tudtuk elküldeni mert valami folyamatosan mzogott és megilyedtünk,elszaladtunk..! segitsetek kérlek, mit kellene ilyenkor tenni.
  Köszönöm

 3. mi a baráti társaságunkban már nagyon sokszor idéztünk szellemet, aszaltáncoltatással! higgyétek el mikor egy barátotok haldoklik már nem olyan vicces a dolog! ne csináljátok csak ha van ott egy tapasztalt ember aki el tudja űzni, ha nagy a baj!

 4. Sziasztok...
  A barátaimmal a kollégiumban hajnali 3 és 4 óra tájban mikor kimegyünk alkalmanként a wc-re, felettéb különös dolgokat észlelünk...árnyakat látunk, mintha lenne ott valaki és suttogna, a felmosó elborult meg ilyenek..
  Feltételezzük hogy ez egy szellem jelenlétére utal...szeretnénk vele kapcsolatba lépni de nem tudjuk hogy mi a leghatásosabb és legegyszerűbb módszer..
  Mindnyájan hiszünk a szellemekben és komolyan vesszük...
  A quija táblát már kipróbáltuk(házilag készített papírlapra), + a könyves kulcsos módszert is..de hogy azt mondjam észlelhető jelentős jelenség nem történt csak annyi hogy akik tartották a kulcsot erős

  nyomást vettek észre és mintha a kulcs forró lett volna..
  Kérem segítsen valaki ezügyben...


   

  Balázs történetei

  Lényegében 2 sztorit szeretnék itt megosztani az oldal olvasóival. 30 éves vagyok jelenleg, de ez a 2 óta nem találkoztam szellemjelenéssel

  1. Ez történt régebben. Nem voltam még 15 éves, de azt tudom h egyedül voltam a kisebbik szobában és csak egy apró lámpa világított közvetlenül mellettem. Fogalmam sincs merre voltak a szüleim, öcsém se volt itthon. Egyszercsak egy sziszegő hangot hallottam a szobánk bal felső sarkából. A hangból ítélve egy 30 év körüli férfié lehetett (már amennyire egy ilyen jellegű hangnál meg lehet állapítani az életkort). Pár másodpercig tarthatott az auditív "élmény", de éppen nem lettem nyugodt tőle. 

  2. Na ez már durvább. Ettől megijedtem, annak dacára h nappal történt. 
  Középiskolás voltam és akkoriban még öcsém otthon aludt. Szombat délelőtt lehetett és felébredtem ahogy szoktam, szokásosan. 8-9 óra lehetett, de még nem akartam felkelni és úgy döntöttem keresek magamnak valami izgalmasat ágyon "belül". Hát néztem azt, ahogyan a testvérem alszik. (Miértisne gondoltam, hiszen nincs is annál nyugodtabb látvány, ahogyan alszik az ember hozzátartozója, ismerőse, adott esetben a testvére). 
  Bár ne tettem volna. Mindössze pár percig néztem, de olyat láttam, amitől féltem, mert annak a dolognak semmi keresnivalója nem volt ott. Az öcsém feje egy idő után "módosult". Egy fehér hálósipkát viselő arcot láttam (még a szeme is másmilyen volt) és maga felé, felfelé nézett a plafonra (még jó hogy nem nézett rám, mert hülyét kaptam volna), miközben mozgott a szája is (szerencsére hang nélküli volt a jelenség). Egy percen belül tarthatott a jelenség, utána elnéztem vagy pislogtam másmerre és szerencsére az a szokatlan arc a hálósipkájával együtt eltűnt. Úgy tudom semmilyen szörnyűség nem történt abban a lakótömbben, ahol ez történt (és még most is lakom), de el akarom majd kérni anyumtól a tömb adatait, hogy régebben mi volt ott és akkro hogyan funkcionált, mik történtek ott. De olyat is hallottam h ilyenkor halott rokonunk akar üzenni nekünk vmit. Jól tudom?

 5.  

  Babette történetei

   

  Az első alkalom egy beavatáson történt. A bandánkba egy pár srác akart csatlakozni, és persze beavatáson kellett túlesniük. A bandában rajtam kívül csak egy lány volt. Sokáig gondolkodtunk, hol legyen a beavatás, végül egy temetőre esett a választásunk. A terv a következő volt: a temetőben én és még 5-6 haver ráfekszünk/elbújunk a sírokon/sírok közt és ráijesztünk a srácokra, akik egyik másik haverunkkal jönnek végig a már előre megbeszélt útvonalon. El is helyezkedtünk, minden a terv szerint alakult. este volt már olyan 9-10 óra fele. Tisztán emlékszem arra az estére. Ráfeküdtem egy márványsírra, Bálint [az egyik haver] mellettem lévő jobb síron, Csabi [szintén már bandatag] balra 2-3 sírral arrébb. Egy trikó volt rajtam és egy térdgatya, mivel nyár volt és nagyon meleg. A sír, amire feküdtem hideg volt. Már hallottuk a beavatandók lépteit, neszüket, amikor a sír elkezdett melegedni. Először azt hittem csak a testem miatt lett meleg. Arrébb mozdítottam a kezem, ott is meleg volt, DE ott előtte semmilyen testrészem sem volt. Szóltam Bálintnak, hogy valami nem stimmel, megfogtam a kezét, és a sír tetejére tettem. Ő is megrémült, de nem fújhattuk le a beavatást, hiszen már egész közel voltak. Próbáltam lenyugodni, de Bálint szerint olyan fehér voltam mint a fal. A beavatás sikeres volt, de azóta se mentem annak a temetőnek a közelébe.
   
  Ugyanazon a nyáron történt a második élményem is. Bandával az erdőben bicikliztünk. Egy hegyre tekertünk fel. Amikor felértünk egy keresztet találtunk, és egy sisakot, a sisakon egy lyuk volt. Kíváncsiak voltunk, ezért közelebb mentünk. A rozsdás sírfejfán egy kis rozsdás fémlap volt, alig lehetett elolvasni. Odaálltunk köré, és próbáltuk elolvasni a szöveget a táblán. A felét nem tudtuk elolvasni, csak ennyit: " egy ismeretlen katona" és "II. világháború". Amikor próbáltuk tovább olvasni furcsa hangokat hallottunk messze ugyan, de körülöttünk. Aztán ezek az ágreccsenések, és egyéb furcsa hangok közeledtek. Már kb. 20 méterre lehetett a hang forrása, amikor egy férfi üvöltést hallottunk. Ez nem egy egyszerű üvöltés volt, fájdalmas, jéggé dermesztő üvöltés volt. Nagyon megijedtünk, hiszen semmit sem láttunk, de a hang elég közelről jött. Pár srác a bandából nem sokkal az eset után visszament oda, nem hittek nekünk. Ők is hallották az ágreccsenést az üvöltést, de ők hallottak egy egészen más zajt is. Ágyúhangot és fegyverropogást. 
   
  A harmadik eset egy vagy két éve történt. A papám meghalt még 2006ban. A nagypapám nekem nagyon fontos volt, ő volt a példaképem. A halála akkora űrt hagyott bennem, ami szerintem sose fog begyógyulni. A papám egy szívinfarktus után az egyik lábát húzta. A mamámnál voltam, egy keddi nap volt, sosem felejtem el. A papámnak külön szobája volt. Ott voltam abban a szobában mindig, amikor a mamámhoz jöttem. Ezen a keddi napon éppen tanultam a papa ágyán, amikor furcsa dologra lettem figyelmes. Pipafüst illatát éreztem a levegőbe. A papámon kívül senki sem pipázott. Követtem az illat forrását, egészen a papa foteléig. Mindig abban ült, és pipázott. Egy könnycsepp csordult végig az arcomon, majd visszamentem a szobába tanulni. Nem sokkal később csoszogást hallottam a nappaliban, ami a konyha felé haladt. A mamám nem csoszogott, ezért kinéztem a szobából, de nem láttam semmit. Visszaültem a könyvek fölé. De a csoszogás csak nem maradt abba. Bementem a mamámhoz, hogy ő is hallja ezeket, és a pipafüstöt is érezte-e, de ő nem hallott semmit, és nem érzett semmit. Mikor kiléptem a mamám szobájából, egy árnyat láttam a szemem sarkából a konyhába menni. Kíváncsi voltam, követtem. Mikor beléptem a konyhába egy szemüveges, magas, őszes alakot láttam, a nagypapámat.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dina18@gmail.hu

(Eventer, 2014.01.03 14:30)

Én megértelek,mennyire félsz és ha nem idéztél semmit az démon lehet,sokkal rosszabb mint a szellem,egyébként Isten szellemeket,olyan lelkeket nem enged vissza az élők közé.Ja és próbáld leküzdeni ezt,valami vidámra gondolj,mert belőled a félelemből táplálkozik,ne prübálj kutakodni meg ilyesmi,mert ebből erősödik :)

Paranormál!!!

(Eszter, 2013.12.27 10:19)

Ez még régebben volt,olyan 8-9 éves lehettem,inkább 9,és egyszer volt egy olyan "korszakom", hogy egy csomó horrort olvastam,ilyen történetek után kutakodtam,még Facebookon is kerestem ilyeneket...ezt jegyezzétek meg mert később talán még fontos lesz!
Szóval egyik este,kb. fél 3 körül lépéseket hallok...fura,mert amikor odamentem megnézni,hogy mi az,nem volt ott senki. Azt gondoltam,hogy képzelődök. Akkor vissza mentem a szobámba. És újra lépéseket hallottam,de most már erősebbet, és ekkor elkezdett a padlásról is morajlani valami. Nagyon féltem, úgy hogy azt gondoltam az lesz a legjobb,ha gyorsan átvészelem; alszok. Ez azért volt utána fura,mert mikor becsuktam a szemem,ezután kb. 5 perccel már nem hallottam semmit! Másnap este ugyan így lejátszódott...DE akkor már azt hallottam,hogy a szobám ajtajában állnak meg a léptek... Kb. ez így ment 1-2 hétig,minden 2-dik 3-dik nap estélyén. És egyszer mikor már annyira féltem és annyira elegem volt,elkezdtem sírni. És másnap este megint hallottam,hogy jönnek felém,de most úgy dörömbölve lépett mint a buldózer. Gondolatomban azt mondtam: "utoljára jön,nem kel félni,ez lesz az utolsó,mindjárt vége!..." Másnap reggel a föld BE VOLT SÜPPEDVE!!! Előtte még nem volt ott mélyedés! Bárkinek mesélem el,nem hisznek nekem... azóta szerencsére megszűntek a léptek,a padlásról jövő zajok. Csak az a fura,hogy a dédi mama és a dédi papa mióta itt lakik,még a nagymamám is azt mondja; itt nem halt meg senki, ebben a házban! Én azóta (is) csak egy kicsit félek a szellemektől. Annyira nem félek tőlük...

Mi ez az oldal?!!!

(Mangusztai, 2013.12.23 21:28)

nagyon "profi" az oldal szerkesztője...tényleg ilyen színekkel ez a szöveg...konkrétan olvashatatlan...!

Hirtelen idő utazás

(Bea és Klau története., 2013.12.14 23:19)

Egyszer barátnőm (KLau) ott aludt nálunk aztán viccböl szellemeket idéztünk .Reggel hajnali 6-kor ki mentünk az udvara hogy megnézük a kis cicákat és hirtelen bele léptünk egy pocsojába és mint ha zuhantunk volna vissza kerültünk az ágyba .Azóta egyszer se probáltuk újra.

Szekrény ajtó csapkodás

(Nóri, 2013.12.12 20:15)

Aludtam éjjel és azt álmodtam, hogy zombiek elől menekülök és arra ébredtem fel, hogy valaki kétszer egymás után becsapta az egyik szekrényajtóm felét és valami, mintha morgás lett volna utána. Kapkodok a telefonomért azzal világítottam messze voltam a villanykapcsolótól. Körülnéztem telefonommal nem láttam senkit azt ránéztem a telómra eddig nem jött be róla egy oldal és most helyre jött. Elcsodálkoztam rajta. Utána megint körülnéztem és a szék mögött, mintha valami árnyék lett volna. Aztán egyre közelebb vettem észre jött. Akkor elnyúltam a villany kapcsolóig. Akkor ijedtem meg a legjobban ez hajnali 3 után történt. 4-ig égettem a villanyt a szobámba. Nem hallottam, hogy az óra ketyegne mindig hallom. Elmentem közben wc-re. Tényleg fel voltam ébredve. Egy idő után akkor lekapcsoltam visszafeküdtem aludni. Jah és felraktam a keresztes nyakláncot a nyakamba. Jobb lett. Úgy éreztem, mintha valaki figyelne egész végig. Beszéltem hozzá, mert féltem kellett neki mondanom pár szót.

Kaparás

(Nóri, 2013.12.01 15:12)

Éjszaka volt és még nem tudtam aludni kimentem wc-re visszaértem visszafeküdtem az ágyba. egyszer csak hallom hogy a fejem mellett vki vagy vmi kapart egyet már nem néztem meg mi az, mert elég sötét volt a szobámba a telóm meg pont lemerült így világítani sem tudtam mindjárt oda azt elaludtam. tegnap meg senki nem volt a bejárati ajtónál és az egy nagyon rezzent.

Kopogás

(Nóri, 2013.11.28 19:39)

kifelejtettem hogy 2-szer kopogtatta meg.

Kopogás

(Nóri, 2013.11.28 19:37)

Elmentem wc-re a barátom a szobába maradt apuék tv-ztek és semmi lépteket nem hallottam valaki kívül megkopogtatta az ajtót kimentem senki nem volt ott.. kérdeztem barátomat ő volt-e nem ő volt.

Budapest

(Dorcii:), 2013.11.19 18:53)

En nagyon is hiszek a szellemekben persze van par tortenetem de most nem.szeretnem leirni csak privatban
h.dorina1999@gmail.com

Budapest

(Dorka, 2013.11.19 18:30)

szia es nagyon kivancsi vagyok arra a kepre
megtudnad mutatni :)????
itt a emailom: h.dorina1999@gmail.com elore is koszii

Györ. botond utca 4

(Izaaa, 2013.11.17 16:45)

a fiam csinált rolam egy képet és fel akarta teni a fecebookra ahogy szereltem a telefonokat és a képen rendesen lácanak a szelemek amikor meg látam én és a fiam is sikoltozva futotunk ki a házbol!! és nekem még bizonyitékom is van rá hogy igen is vanak szellemekk!!!

Macska

(Érdekes, 2013.11.18 20:49)

Eddig is tudtam, hogy az állatok látják, szellemeket egyebeket, de még sose tapasztaltam, hogy hogyan is működik a dolog.
Nem régiben kaptam egy macskát, nagyon megszerettem mert bandzsa a drága :D és alkalmanként megengedem neki, hogy nálam aludjon. Sokáig mindig olyan nyugodt békésen aludt a mellkasomon vagy mellettem.
De kb. egy héttel ezelőtt, 2 alkalommal úgy rám hozta a szívbajt, úgy volt, hogy megszabadulok tőle.
Fekszek az ágyban, nagyon békésen macska szintén. De mintha egy ágyút dörrentetek volna el mellettünk a macska hopp felpattant nyávogott olyan halkan és a fal felé fordult és csak nyávogott, de nagyon halkan éppen ,hogy csak lehetett hallani. Szólok neki amire általában reagál, de szinte semmi. Nagyon sokadik szólításra nézet rám. Aztán meg vissza bújt mellém és elaludt. A Fene se tudja miújság volt vele , de belecsomagoltam majdnem a gatyámba.

Második alkalommal már éppen aludtam, és a macska szintén velem. Szintén békés nyugodt éjszaka volt. Arra kellek fel fél éberen, hogy a macska mozog, gondoltam helyezkedik... Kinyitom a szemem, hogy megkeressem merre van, mert lehet ,hogy dolga van és ki kell engednem. Erre meg a macska arca benne az én arcomba és úgy meredt rám mintha ki lenne tömve. Szemeztem vele vagy fél percig, de nem is pislogott se semmi. Felkaptam, megnézzem mi baja lett , de le nem vette volna rólam a szemét. Megijedtem tőle nagyon. Azóta nem alszik velem. Nem akarok tőle megszabadulni mert párom is és nekem is a szívemhez nőt. Talán valami ötlet? Hogy ez most mi merre hogy?

(Patrik, 2013.11.14.)

(PatrikVok, 2013.11.14 19:51)

Én valójában 10 éves vagyok ami nem elég nagy kor ugye :D Kezdjük csak az elejénél! Egyszer télen a haverom átjött! A neve Mózes! Osztálytársam és gyakran szoktunk hülyéskedni! Én Mózes és a tesóm Krisztofer Megnéztük a padláson az egyik szánkót, bementünk és néztünk videókat szóval elvoltunk! Egy 10-20 perc múlva kimentünk teljesen fordítva állt a szánkó! Azon gondolkoztunk hogy nem-e szellem volt mert magától nem mozdul el! Na van még egy másik sztory! Keresztapáméktól kaptunk 12 kiskacsát! Múlthéten csak 7 volt! Nem lopták el mert akkor az összeset ellopták volna! És nem ette meg a macska mert a holt teste ott feküdt volna, vagy a csontváza nekem mindegy! Aztán csak 4 maradt ami nagyon különös! De a maradék 4 kacsa nem tűnt el! Tudod hogy nem volt valami megrázó ez az egész de igaz is egyben :D

biztos nem

(petya, 2013.11.03 10:09)

Slender man kamu ês csak 6-éves korig lehet látni ...nem égett arca van csak nincsen öltönyös ember és csak amerikában ,,létezik"

lovas furcsaságok

(lovas furcsaságok, 2013.10.20 14:39)

sziasztok :D

velem mostanában elég furcsa és félelmetes dolgok történnek...
kb 3 hónapja a lovam fél kimenni a pályára(amihez egy hozzu fasoron kell át menni) és én is hangokat hallok...tudni kell rólam és a lovamrol is hogy szerintem nagyon bátrak vagyunk a lovam semmiktől nem szokott meg ilyedni csak ebben az utolsó 3 hónapban.
ma 2013.10.20 án kimentem lovagolni a pályára a hegyek mellé... felnéztem a hegyekhet és az eggyiken egy fehér ruhás alak volt.
kb 2 percre rá a pálya másik oldalán ami között szerintem vagy 800 méter van ugyan azt az alakot láttam majd a motoros pályánál is. de mindig csak eggyet láttam.mikor 1. láttam az aalakot egy nagy morgást hallottam de akkor még nem nagyon foglalkoztam vele.a lovam egész lovaglás alatt a hegyek fele figyelt és elég feszülten ment. a 2. alak után miután eltünt befeszült a lovam háta és ugy éreztem hogy valaki mögöttem ül a lovon és fogja a derekamat lenéztem az árnyékomra és nem voltott senki. majd 3. a bokorban egy arc rajzolódott ki. majd ügettem tovább a lovammal és mikor háttal voltunjk a bokornak kirugott... semmi nem volt ott de a ló soha nem rug senkire és semmire.... nem sokkal utánnaegy nősi sikítást hallotrtam és haza mentem mert nagyon megiedtem

a másik ilyen eset amikor este kaparást hallotam nagyon féltem és anyánál aludtam. kb 3. kor felkeltem és a sarokba a laptop felett egy hosszu fekete halyu test rajzolódott ki..
szerintetek mi ez? soha nem idéztem szellemet !

3200,Gyöngyös

(senki, 2013.04.06 17:29)

Látom nem vagyok egyedül ..Én ugyan 13 éves vagyok ,de már vagy 2 éve hallok kopogásokat és lépteket a szobámban.Néhány az ajtóm felől jön és hajnali 3-kor (mindig pontban akkor) felkelek és hallgatom a lépteket és a kopogásokat..Már bele törődtem ,hogy nem tudok mit tenni.Senki nem hisz nekem.Nem merek sötétben aludni ,mert az ablakomon át bejövő fények mindig megtörnek egy alakon ami engem figyel.Nem merek megmocani sem nehogy észre vegyen ,hogy ébren vagyok.Mindenki szerint beképzelem magamnak ,de nem így van!2 éve még tesómmal voltunk egy szobába és ő is látta ezeket! Ott kezdődött minden.Tesóm most már nem látja és nem is hallja a dolgokat csak én.Nap ,mint nap úgy érzem magam mintha horror filmben lennék. 2 hónapja barátnőmmel voltunk egyedül nálunk és akkor magától bekapcsolt a tv-nk. Elkezdtünk szaladni az emelet felé és fel volt ott kapcsolva a villany miközben csak a vendégek szoktak ott aludni.Nagyon félek ,de nem tudok mit tenni.Segítsetek!

Re: 3200,Gyöngyös

(bumm., 2013.04.12 22:59)

Szia. Amint látom,letaglóznak az események és félsz. Teljesen rendben van az ,hogy nem hisznek neked,mivel több a szkeptikus ember.
Egy kérdésem lenne: meg vagy keresztelve? Ha nem,akkor ezért is láthatod,hallhatod a dolgokat. Ha igen,akkor nagyobb a félelmed,mint lélek erőd ahhoz ,hogy ne engedj ezeknek. Csak pár tanácsot tudnék írni,ami elméletileg hatásos. Először is szentelt víz. Szimplán annyiból áll ez az egész "szertartás" ,hogy KÉRSZ szentelt vizet egy templomból,nem a tálból merítessz,kérsz,majd a szobád négy sarkába (vagy ahova szükséges)3-4 cseppet csepegtetsz.Mondj el mellé egy imát(sokan ezt teljes mértékű hülyeségnek veszik,de nekem és a barátaimnak bevált),amiben arra kéred az égieket,mindentől,ami nem oda való,űzzenek el. Másodszor: ne hagyd ,hogy megrémítsen!
Ha már más esetleg nem segít,hívj egy médiumot. Üdv.

Re: 3200,Gyöngyös

(ppp, 2013.10.13 14:48)

nézz utána hogy ki lakott ott előttetek a házban meg hogy mi történt ott

Kisfiú

(Nóri, 2013.05.09 11:46)

Sziasztok! 19 vagyok velem is szoktak történni dolgok én is hallok a házban lépéseket suhanásokat meg minden.. most mesélek egy kisfiúról egyik nap voltunk kint anyuval, nenémmel, unokatesómmal a temetőben és hát segítettem én is nekik kapálni sírokat stb mindegy és egyszer megálltam és az jutott eszembe, hogy koncentrálok kicsit vagyis hogy nem-e látok esetleg szellemet hát nem láttam, de történt más dolog messzebb a temető sarkában gyereksírok is vannak és én hallottam, hogy egy kisfiú kiabált egyet a gyereksíroknál és arra felfigyeltem csak mi voltunk kint senki más. Utána figyeltem hogy anyuék nem-e hallották és ők nem, mert megkérdeztem utána.

Fekete kabátos égett azrcu ember

(Lea, 2013.05.28 11:35)

Sziasztok én egy 13 éves lány vagyok horváth Leának hivnak.. és a házunkba haverokkal voltam és van egy 1 éves kishugom és azt hallottam hogy nagyon furcsán elkezdett sirni kiabálni felmentem hozzá és megláttam ott egy fekete kabátos égett arcu srácot nagyon megilyedtem megfogtam a hugomat és kiabálva leszaladtam a lépcsőn vagyis akartam mert az a fekete ruháségett arcu ember elkaptam a felsőmet és letépte rolam.. nagyon meg ilyedtem és kiabálni keztem aztán a haverjaim megláttak.. az egyik haverom le akarta őt szurni a késsel de a fekete ruhás égett arcu ember felakasztotta őt... és még a mai napig nem tudják hogy ki az az ember és hogy hol van!! legyetek óvatossak:|


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Következő »